среда, 8 февраля 2017 г.

В наш час особливо гостро постала проблема забруднення водних ресурсів, які суттєво піддаються змінам в процесі техногенезу, антропогенезу, а при значному забрудненні  та нераціональному використанні можливе їх вичерпання.
ХХ ст. століття характеризується інтенсивним розвитком промисловості, транспорту, енергетики, індустріалізацією сільського господарства. Все це призвело до того, що антропогенний вплив на навколишнє середовище прийняв глобальний характер. Зараз у всьому світі спостерігаються значні труднощі із забезпеченням населення прісною водою, внаслідок якісного та кількісного виснаження природних водоймищ, що пов’язано з забрудненням та нераціональним використанням води. Забруднення води здебільшого відбувається внаслідок скиду до неї промислових, побутових та сільськогосподарських відходів. В деяких водоймищах забруднення води настільки велике, що відбулася повна їх деградація як джерел водопостачання.
Через порушення екологічної рівноваги спостерігається загроза значного погіршення становища водоймищ. Тому перед людством стоїть важлива задача - охорона гідросфери.
Нашим завдання є: захистити і запобігти подальшому забрудненню води шляхом утилізації і переробки відходів, які скидаються у водні артерії світу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий